Recepti sa Stilom

Lazanje s lisičarkama

Fil pripremite sledećim redom!
Recepti
04:34h
Lazanje s lisičarkama, Foto: Shutterstock
  • 120 minuta
  • Teško
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 1 kora za lazanje
  • 700g mešano mleveno meso
  • 700g Paradajz-pelat
  • 1kg pečuraka
  • bešamel sosa
  • rendani kačkavalj
  • 300g Crnog luka
  • bibera i suvog začina od povrća
  • Soli
  • origana

Izdinstajte pečurke. U većoj šerpi izdinstajte luk pa dodajte mleveno meso. Začinite mleveno meso sa začinom, biberom i solju po ukusu, pa ga dinstajte uz povremeno mešanje 10 minuta. Dodajte pečurke i origano i dinstajte sve zajedno, još par minuta. Sipajte paradajz sos i ostavite da se krčka još 10 minuta. Spremite bešamel sos. Podmažite pleh i ređajte lazanje, ovim redosledom: kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel, fil, kačkavalj, kore, bešamel i kačkavalj. Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite oko 40 minuta. Kada lazanje izvadite iz rerne, ostavite da odstoje oko 20 minuta pokrivene krpom, isecite i poslužite.

Savet
Nikada nemojte da podgrevate jela s pečurkama da se ne bi stvorili toksini

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...