Medeno srce je poslastica za čiju pripremu vam je potrebno najviše pola sata, te vam ovaj recept može poslužiti za svaku "kriznu" situaciju - bilo da se radi o nenajvaljenim gostima ili vam se samo mnogo jede nešto slatko. Pritom, skoro uvek sve sastojke imate kod kuće i nije vam potrebno uopšte mnogo novca, može biti i posno, a ukus je prosto neodoljiv!
Potrebni sastojci za preukusan kolač:
- 250 ml kisele vode
- 120 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 kašika pekmeza po izboru
- 250 g brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
Premaz:
- 3 kašike pekmeza
Glazura:
- 100 g čokolade ( ako želite posnu varijantu, onda vodite računa o izboru)
- 2 kašike ulja
Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.