obavezno probajte!

POSNI KOLAČ KOJI JE TOLIKO MEKAN I UKUSAN DA NIKO NE VERUJE KOLIKO JE JEFTIN: Za pola sata gotov, a sve već imate u kući

Recept za medeno srce - kolač koji osvaja i najzahtevnije sladokusce.

Recepti
Autor:
POSNI KOLAČ KOJI JE TOLIKO MEKAN I UKUSAN DA NIKO NE VERUJE KOLIKO JE JEFTIN: Za pola sata gotov, a sve već imate u kući
Recept za medeno srce, Foto: Printscreen Youtube / Kuvajmo lako

Medeno srce je poslastica za čiju pripremu vam je potrebno najviše pola sata, te vam ovaj recept može poslužiti za svaku "kriznu" situaciju - bilo da se radi o nenajvaljenim gostima ili vam se samo mnogo jede nešto slatko. Pritom, skoro uvek sve sastojke imate kod kuće i nije vam potrebno uopšte mnogo novca, može biti i posno, a ukus je prosto neodoljiv!

Potrebni sastojci za preukusan kolač:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 1 kašika pekmeza po izboru
  • 250 g brašna
  • 3 kašike kakaa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Premaz:

  • 3 kašike pekmeza

Glazura:

  • 100 g čokolade ( ako želite posnu varijantu, onda vodite računa o izboru)
  • 2 kašike ulja

Kako se pravi medeno scre?

Brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet pomešati. Sjediniti kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, pa dodati suve sastojke. Sve dobro izmiksati i izručiti u podmazan kalup (33x22 cm). Peći kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Vruć kolač premazati pekmezom. Čokoladu istopiti sa uljem, pa preliti preko prohlađenog kolača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs