RUČAK ZA DANAS: Rasturena musaka sa belim pilećim mesom - kremasto jelo koje se lepi za nepce

Musaka se može pripremiti na veoma brz i jednostavan način, a ova rasturena musaka sa belim pilećim mesom je savršena za domaćice koje su večito u žurbi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Rasturena musaka sa belim pilećim mesom - kremasto jelo koje se lepi za nepce
Foto: Printscreen/youtube

Na početku nedelje smo predlagali 7 jela za 7 dana u nedelji, a danas je to jedan recept, ali sasvim poseban:

Potrebno je:

  • 800 gr krompira
  • 400 gr bileceg belog mesa
  • 2 mlada crna luka
  • 1/2 glavice seckanog crnog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo soli
  • malo bibera
  • 2 kašičice začina pelat od paradajza
  • 1 kasika koncetrata od paradajza
  • malo persuna
  • 50 gr putera
  • 100 ml mleka
  • 250 gr mocarela sira
    musaka
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Krompir skuvajte i ostavite ga sa strane. U tiganju, na malo ulja propržite belo pileće meso. Kada meso dobije zlatno-žutu boju, dodajte mu mladi luk i pola glavice crnog luka. Zatim dodajte biber, so, slatku mlevenu papriku. Dodajte ili svež paradajz ili domaći kuvani paradajz. Promešajte sve i ostavite par minuta da se krčka.

Krompir izgnječite kao za pire, pa posložite u jedan sloj u vatrostalnu činiju. Preko njega dodajte piletinu, a preko rendan sir. Zapecite u rerni i poslužite! Uživajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs