Sastojci: 500 g krompira, 300 g tikvica, 2 dl kisele pavlake, 1 luk ili tri mlada luka, 50 g narendanog kačkavalja, 100 ml mleka, 1 kašika glatkog brašna, 1 čen belog luka, so, sveže mleveni biber, muškatni oraščić, majčina dušica
Priprema: Krompir oljuštite i narežite na tanke kolutove. Tikvice ne ljuštite - samo ih nasecite na kolutove. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem i u nju složite krompir i tikvice. Luk isecite na tanke kolutove i poređajte po krompiru i tikvicama. Sve pospite majčinom dušicom.
Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Prelijte preko krompira i tikvica. Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite još 10-15 minuta.