odličan trik!

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU BORANIJU: Od sada zapršku pravite na ovaj način, ključ je u samo 1 sastojku!

Svaka domaćica je bar jednom spremala boraniju. Ima onih koji izbegavaju ovo povrće, ali ako pripremite po ovom receptu, svi će se otimati za tanjir više.

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU BORANIJU: Od sada zapršku pravite na ovaj način, ključ je u samo 1 sastojku!
Foto: Shutterstock

Zaboravite na klasičnu boraniju i u zapršku dodajte iznenađujući sastojak! Zaprška se umesto sa vodom pravi sa pavlakom za kuvanje i ona čini sos neverovatno kremastim i ukusnim. Mirođija je bolja ako je sveža, jer ona daje taj specifičan šmek.

Sastojci:

  • 700-800 g boranije
  • mirođija
  • paradajz sok (po želji)
  • 1/2 crnog luka

Za zapršku:

  • 1 kašičica brašna
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje

Priprema:

Crni luk iseckajte i propržite na malo ulja, možete da koristite i onaj u prahu, ali tada nemojte preterano da pržite. Boraniju očistite i operite, pa dodajte u šerpu gde je luk. Prelijte paradajz sokom i sa vrlo malo vode. Začinite po želji i dodajte seckanu mirođiju. Poklopite i kuvajte. Pred kraj pomešajte pavlaku za kuvanje sa brašnom i sipajte u boraniju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs