Sastojci:
- 250 g maskarpone sira
- 1.5 dl slatke pavlake (mlečne)
- 2 dl sirupa od zove
- 50 g belanaca ( od dva manja jaja)
- 100 g šećera
- 25 g vode
Priprema:
Umutite slatku pavlaku. Dodajte mascarpone i sirup od zove, pa lagano izmiksajte.
Belanca ulupajte u šam. Dodajte 20 g šećera i još miksajte. U šerpicu sipajte preostali šećer i 25 g vode, zagrevajte do ključanja, a potom kuvajte još 5-6 minuta.
Dobijen sirup u mlazu sipajte u šam nastavljajući istovremeno i neprekidno da miksate belanca.
SAVET PLUS:
U tu svrhu preporučljivo je da belanca mutite štapnim mikserom.
Miksajte dok se šam ne ohladi i postane sjajan, a potom ga sjedinite špatulom sa smesom od sira, slatke pavlake i sirupa.
Pripremljenu masu rasporedite u odgovarajuću plastičnu posudu sa poklopcem i zamrznite.