Divno jelo

RUČAK ZA DANAS: Sočne natur šnicle! (RECEPT)

Počastite sebe jednim ukusnim ručkom

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočne natur šnicle! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebno je: 1,2 kg šnicli (teletina, svinjetina); 4-5 kašika brašna; ulje; 1/2 glavice belog luka; malo soli; dosta crnog bibera; malo suvog začina.

Priprema: Šnicle dobro istanjiti, posoliti ih malo, i ostaviti da odstoje. U šerpu sipati ulja, da pokrije dno, i dobro ga zagrejati. Svako parče mesa staviti u brašno, sa obe strane, otresti višak, pa pržiti na ulju, sa obe strane, ali vrlo kratko. Pržene komade stavljati u sud sa strane. Usput iseckati sitno beli luk. Kad meso bude gotovo, u šerpu u kojoj su se pržile šnicle ubaciti beli luk, i malo ga propržiti (oprez, ne sme da izgori, jer postaje gorak). Odmah dodati 1/2 kašičice bibera, promešati, i dodati oko 3 kašike brašna. Promešati, dodati malo suvog začina, pa naliti vodu, toliko da se napravi fini sos srednje gustine. Sačekati da sos provri.

Promešati i ostaviti da ključa par minuta, pazeći da bude nešto ređi. Sad sve šnicle vratiti u šerpu sa sosom, smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti da se krčka još tridesetak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs