PREUKUSNO

MEKANO I VAZDUŠASTO TESTO PUNJENO KREMASTIM FILOM: Starinski recept za buhtle sa kojim nema greške!

Baš ovakve su pravile naše bake

Recepti
Autor:
MEKANO I VAZDUŠASTO TESTO PUNJENO KREMASTIM FILOM: Starinski recept za buhtle sa kojim nema greške!
Foto: Printscreen Youtube / Cuisine Marocaine

Sastojci:

  • 200 ml toplog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 8 g praška za pecivo
  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • tamna čokolada

Priprema:

U zagrejano mleko dodajte suvi kvasac i razmutite da se skroz otopi. U činiji pomešajte jedno celo jaje, šećer, prašak za pecivo i ulje i sve dobro zamutite. Lagano dodajte kvasac i sve mešajte da se lepo sjedini. Postepeno dodajte brašno i zamesite testo. Malo premesite rukama da bude glatko, potom pokrijte i čekajte da nadođe, nekih sat vremena. Testo treba da bude vazdušasto. Malo ga ponovo premesite. Podelite u 10 jednakih delova i u svaku unutra ubacite kockicu ili dve čokolade i zatvorite na dnu. Ređajte u tepsiju koju ste malo posuli brašnom. Pre pečenja ih premažite žumancetom. Pokrijte ih krpom da "odmore" 20 minuta. Stavite ih u prethodnu zagrejanu rernu i pecite na 180 C nekih 25 minuta do pola sata.

Ceo proces pripreme pogledajte u videu ispod:

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs