Sastojci za ćufte:
500 g mlevenog mesa 1 mala glavica crnog luka 2 čena belog luka so i biber pola kašičice muškatnog oraščića 1 jaje malo hlebnih mrvica da umesite ćuftice, kako bi bile kompaktne
Sos:
ulje ili puter od pečenja 2 kašike brašna 300 – 500 ml juneće supe 200 ml pavlake za kuvanje 1 kašičica senfa 1 kašika vorčester sosa so
Priprema: Iseckati crni luk, izgnječiti beli i dodati mesu. Dodati i jaje, so, biber, muškatni oraščić, malo hlebnih mrvica pa sve zaajedno umesiti.
Oblikovati vlažnim rukama ćuftice i peći na srednjoj vatri. Na masnoći koja je preostala od ćuftica propržiti brašno nekoliko minuta. Naliti supe i neutralnu pavlaku. A zatim dodajte i senf i vorčester sos.
Gustinu regulišite dodavanjem supe, zavisno da li volite ređe ili gušće. Kada završite sos, dodajte u njega ćuftice i prokrčkajte još 5 minuta.
Prijatno!