Ovo ne smete da propustite

NAPOLITANA KOCKE: Kraljevski dezert za posebne prilike i posebne ljude! (RECEPT)

Fenomenalna poslastica raskošnog ukusa

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Kora:

250 gr bilo kojeg digestiv ( welness, fitnes) keksa – koristila sam sa komadićima čokolade ( fotografija ispod ) 50 gr mlevenog pečenog lešnika 70 gr maslaca 70 – 100 ml mleka

Krem:

1l mleka 3 pudinga sa ukusom vanile, slatke pavlake, može čak i lešnika, izaberite 5 kašika šećera 200 ml slatke pavlake 200 gr lešnik napolitanki Dekoracija po izboru

Priprema: Ramutiti prašak za puding sa šećerom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka staviti da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.

Skloniti sa vatre, prebaciti u drugu posudu, staviti preko foliju i ostaviti da se ohladi. Za to vreme samleti digestiv keks, dodati lešnik, otopljen maslac i mleko i sve izmešati.

Staviti masu i utisnuti u kalup dimenzija 30 x 20 cm ili u bilo koji pleh ako nemate kalup, sličnih dimenzija. Umutiti slatku pavlaku. Ohlađen puding kratko izmutiti, pa dodavati slatku pavlaku i mutiti sve zajedno.

Na kraju umešati samlevene napolitanke, pa ceo fil istresti preko kore i poravnati. Dekorisati po izboru, dobro ohladiti, seći u kocke i poslužiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...