Svi ga volimo

GAGA NIKOLIĆ JE OBOŽAVAO OVO SIROTINJSKO JELO: Jedino je to znao da spremi! (RECEPT)

Najviše se jede tokom jeseni i zime

Recepti
Autor:
GAGA NIKOLIĆ JE OBOŽAVAO OVO SIROTINJSKO JELO: Jedino je to znao da spremi! (RECEPT)
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Omiljni srpski glumac, Dragan Nikolić, bio je poznat kao veliki gurman i ljubitelj dobre kapljice.

Iako je voleo da uživa uhrani, Gaga se nije mnogo motao po kuhinji, međutim, kako je jednom prilikom izjavio, umeo je dobro da napravi palačinke, kao i da spremi morsku i rečnu ribu.

"Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu", rekao je tada slavni Gaga.

Ovako spremljen krompir je u nekim mestima poznat kao “pole” ili “polutke”, a recept je više nego jednostavan.

Polutke, Kompir, Pole, Krompir u ljusci
foto: Shutterstock

Sastojci:

Krompir

Kajmak

Slaninica

So

Priprema: Nekoliko krompira (po želji) dobro operite i bez guljenja kore ga isecite na pola po dužini. Poslažite krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha. Dobro posolite i pecite 10 minuta u rerni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs