nOVA gODINA

Pica u obliku jelke: Za nezaboravnu prazničnu trpezu! (RECEPT)

Vreme praznika se bliži, a vi pripremite najbolja jela koja će vam ulepšati praznike

Recepti 15.12.2020. - 07:54h Autor: Stil/ Igy the cook
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

-papir

-voda

-300 gr spanaća

-500 gr lisnatog testa

-50 gr kačkavalja

-1 jaje

-so i biber

-200 gr krem sira

-beli luk u prahu

-čili paprika

-italijanska mešavina začina

-čeri paradajz

 

Priprema: Napravite oblik jelke od papira. Lisnato testo podelite na dva dela, istanjite svaki u pravugaonik, stavite šemu jelke i isecite po ivicama.

Obarite spanać iseckajte, pomešajte sa krem sirom. Dodajte so, biber, italijansku mešavinu začina i čili u prahu, jaje. Sve dobro promešajte.

 

Premažite prvi sloj "jelke", dodajte odozgo kačkavalj. Preko toga dodajte drugu jelku od testa. Rezačem za picu isecite kriške od sredine do svake ivice otprilike svaki centimetar niz trougao. Zgrabite svaku "krišku" i uvijte je kako biste oblikovali oblik stabla. Premažite jajetom i stavite prepolovljeni čeri paradajz, kao ukras na jelki. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 - 35 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...