Glazura je kruna svakog kolača. Međutim, koji preliv odgovara kojem desertu? Ovo pitanje muči mnoge domaćice.
Stoga, mi vam u nastavku teksta donosimo tri najbolja recepta za glazure i odgovor na pitanje kojim vrstama kolača odgovaraju.
Glazura od šećera u prahu
Sastojci:
• 150 g šećera u prahu
• 2-3 kašike vode
Priprema:
- Mešajte oba sastojka sve dok ne dobbijete kremastu glazuru.
Namena:
- Ova jednostavna glazura od šećera u prahu i vode idealna je za sve svetle kolače, poput kolača od banana, od pistaća, vanile, cimeta, šargarepe. Dobar je i za kolač od limuna, s tim što kod ove poslastice umesto vode možete koristiti limunov sok.
Tri najlepše torte za slavu: Neprevaziđeni klasici srpske kuhinje! (RECEPTI)
Čokoladna glazura
Sastojci:
• 150 g čokolade za kuvanje
• 120 g maslaca
Priprema:
- Pomešajte sastojke i rastopite u posudi na šporetu.
Najukusnije čokoladne oblande: Poslastica detinjstva kojoj se svi rado vraćamo! (RECEPT)
Namena:
- Ovu glazuru upotrebljavajte za tamnije vrste kolača, kao što je čokoladni kolač, kolač od maka...
- Po želji možete dodati i malo za aromatičniji ukus.
Glazura od pavlake ili jogurta
Sastojci:
• malo cimeta
• 1-2 kašike pavlake ili jogurta
• malo šećera u prahu
Priprema:
- Pomešajte sastojke i dodajte šećera u prahu da se malo zgusbne.
- Zatim, dodajte malo cimeta.
Brza baklava od 5 sastojaka: Sočni, slatki greh kojem niko ne može da odoli! (RECEPT)
Namena:
Reč je o tečnijoj glazuri, koja pak nije slatka i gusta kao prva dva recepta.
Ova glazura idealna je za pripremu voćnih i svetlijih kolača, poput kolača od malina, sira, kokosa, kao i mafina.
Brzi domaći čokoladni rolat: Poslastica koju obožavaju sve generacije! (RECEPT)