Korak po korak

Evo kako se sprema prebranac: Tradicionalni srpski ručak! (RECEPT)

Za posne, ali i za mrsne dane. Nema ukusnijeg, ni zdravijeg ručka od ovog!

Recepti 16.10.2020. - 08:53h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

 

  • 500 gr krupnog pasulja
  • 500 gr crnog luka
  • 1 glavica beloga luka
  • lovorov list
  • zrno bibera
  • 250 ml. ulja
  • suva začinska paprika
  • tucana ljuta paprika
  • 1 suva paprika

 

Priprema: Pasulj dobro oprati pa sipati vodu da ogrezne i kuvati 3-4 min. Prosuti vodu isprati i naliti novu vodu. Staviti 2 kašike ulja, nekoliko zrna bibera, lovorov list. Kuvati pasulj da se skiva ali ne sasvim. Ne sme se mešati i pasulj mora ostati ceo.. Luk iseći na rezance sipa ulje i dinsta na laganog vatri oko 10 min. Dodati začinsku i tucanu papriku, mleveni biber, so ..Sve dobro izmešati. Na dno sipati malo ulja iz šerpe gde je luk, pa staviti nekoliko kašika kuvano pasulja. Odozgo rasporediti pržen luk crni, pa seckan beli pa dodati opet pasulj i luk. Završiti sa pasuljem i preliti uljem. Staviti u rernu i peći oko 30 min da se lepo zapeče i tečnost malo ispari.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...