Probajte

Hrskave pogačice s mlevenim mesom: Savršena večera za 20 minuta! (RECEPT)

Nadev od mlevenog mesa možete obogatiti i šampinjonima, a za savršen obrok poslužite i domaći sos od paradajza...

Recepti
Autor:
Hrskave pogačice s mlevenim mesom: Savršena večera za 20 minuta! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Uz samo nekoliko omiljenih sastojaka lisnato testo se pretvara u neiscrpnu inspiraciju za ukusne zalogaje. Trouglići, pravougaonici ili krugovi pune se šunkom i sirom, spanaćem, pa čak i viškom faširanih šnicli koje je dovoljno „obući“ u testo.

Umesto mlevenog mesa poslužiće i pečenica kojima prethodno uklonite foliju i popržite ih u tiganj .

Sastojci za jastučiće:

  • 500 g zamrznutog lisnatog testa
  • 250 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • so, biber;

Priprema:

1. Lisnato testo ostavite da se odmrzne, a za to vreme pripremite nadev.

2. Naseckajte i popržite luk pa dodajte meso i pržite. Pred kraj začinite.

3. Testo stanjite valjkom pa isecite na pravougaonike. Na polovine rasporedite pripremljeni nadev, a drugu polovinu napravite rezove nožem.

4. Ivice navlažite vodom pa testo s prorezima preklopite preko nadeva i viljuškom pritisnite ivice.

5. Žumance dobro istucite i premažite preko testa. Prema želji pospite susam.

6. Pripremljene jastučiće složite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 °C oko 15 - 20 minuta.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs