zimnica

Kuvani paradajz na starinski način: Savršenstvo ukusa bez trunke konzervansa! (RECEPT)

Starinski način pripreme zimnice podrazumeva da se sprema bez konzervansa

Recepti
Autor:
Kuvani paradajz na starinski način: Savršenstvo ukusa bez trunke konzervansa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 kg paradajza (pre čišćenja)
  • 2 kašike soli
  • 4 kašike šećera
  • crni luk i ljute papričice
  • celer - sve po ukusu

Vitaminska pileća čorba sa bamijom: Krepi i dušu i telo! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Paradajz dobro operite, te očistite i isecite na komade.
  • Sameljite i mašinicom za mlevenje paradajza i procedite u specijalnoj cedaljki.
  • Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.
  • Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.
  • Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 Celzijusa.
  • Vruć paradajz sipajte u vruće flaše.
  • Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnite gumicom i stavite zatvarač.
  • Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.

Evo kako najbolje i najlakše da ispečete pile: Spolja hrskavo, unutra mekano i sočno! (VIDEO, RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs