Probajte

PALAČINKE OD TIKVICA I KROMPIRA SU SAVRŠEN LETNJI OBROK: Prave se za čas, najbolje se slažu sa kiselim mlekom! (RECEPT)

Nadamo se da ste iskoristili sezonu tikvica i isprobali ih na sto načina, ali evo još jednog predloga s kojim ćete otkriti novu dimenziju omiljenog letnjeg povrća.

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šolje narendanih tikvica
  • 1 šolja narendang krompira
  • 1 jaje
  • 1 kašika naseckanog peršina
  • 1 kašika narendane limunove kore
  • Kašika prezle
  • 1 kašika putera
  • 2 kašike kisele pavlake
  • So, biber

Priprema:

1. Narendane tikvice i krompir ostavite barem pola sata da puste vodu, dobro ih ocedite i posolite.

2. Istucite jaje, dodajte peršun i limunovu koru. Začinite s biberom i solju prema ukusu.

3. Pomešajte tikvice i krompir i dodajte malo prezle. Zatim dodajte umućeno jaje i sve dobro izmešajte.

4. Dobro zagrejte tiganj i dodajte puter. Stavite kašiku mešavine s tikvicama na vruć puter i spljoštite špatulom.

5. Pecite palačinke dok ne dobiju boju pa ih okrenite i ponovite s drugom stranom.

6. Servirajte dok su još tople s kiselom pavlakom ili sosom po želji

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...