gurmanski raj

Pasulj sa kobasicama: Ručak na kašiku od kojeg ćete se slatko najesti! (RECEPT)

Brz i jednostavan recept koji će svaki tmuran dan učiniti vedrijim

Recepti 27.11.2019. - 14:35h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 6 svežih kobasica
  • 400 grama kuvanog pasulja
  • 400 g iseckanog paradajza
  • 2 glavice luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 lovorova lista
  • 1/2 kašičice mešavine začina
  • 1/2 kašičice semenki korijandera
  • 1/2 kašičice semenki kumina
  • šaka seckanog peršuna
  • 1 kašičica šećera

 

Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)

foto: Profimedia

Priprema:

 

  • Semenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suvom tiganju.
  • Prebacite ih u avan i stucite zajedno sa mešavinom začina.
  • Naglo zapecite kobasice, a kad dobiju lepu boju odložite ih na tanjir.
  • U istoj posudi dinstajte luk.
  • Dodajte mu lovor i usitnjene začine, a pred kraj dodajte beli luk.
  • Dodajte pasulj i seckani paradajz, jednu kašičicu šećera, te posolite.
  • Kuvajte još par minuta, te smesu ubacite u rernu.
  • Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za rernu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice na vrh i zapecite u rerni otprilike pola sata.
  • Ako vam tiganj ili posuda koju ste koristili za kuvanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200 Celzijusa oko pola sata.

 

Lički pasulj sa ribancem: Toliko bogatom ukusu niko neće moći da odoli! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...