Ukusno

Odličan prilog svakom jelu: Marinirane pečurke! (RECEPT)

Donosimo vam recept za malo drugačiju zimnicu od one na koju ste navikli

Recepti
Autor:
Odličan prilog svakom jelu: Marinirane pečurke! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Ako želite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate marinirane pečurke. Salata koja fenomenalno ide uz meso. Mada, toliko su ukusne da se mogu jesti i kao zaseban obrok.

Potrebni sastojci:

  • 1 ¼ šolje bujona od povrća
  • 1/4 šolje suvog belog vina
  • 1 lovorov list
  • 1/2 kašičica svežeg origana
  • 1/2 kašičica sveže majčine dušice
  • 1/4 kašičice tucane ljute paprike
  • 1/2 kašičice narendane limunove kore
  • 450 g manjih šampinjona
  • 1/2 zelene babure iseckane na kockice
  • 1 mladi luk, sitno naseckan
  • 1 manji čen belog luka, sitno naseckan
  • 3 kašike balzamiko sirćeta
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Malo soli i mlevenog bibera

Punjena fantazija ukusa: Knedle sa mlevenim mesom, mekane kao puter! (RECEPT)

Priprema:

Sipajte bujon, vino, lovorov list, origano, majčinu dušicu, limunovu koricu i tucanu papriku u posudu dovoljno veliku da u nju stanu sve pečurke.

Nakon toga, posudu stavite na šporet i pustite da se mešavina lagano zakuva.

Dok se mešavina zagreva očistite pečurke, pa ih ubacite u šerpu i ostavite da se krčkaju 5-6 minuta.

Kašikom izvadite pečurke i stavite ih u teglu, a u smesu u kojoj su se kuvale dodajte papriku, mladi luk i beli luk, pojačajte temperaturu i ostavite da tečnost ispari do četvrtine prvobitne količine pa sklonite sa šporeta.

U dobijenu marinadu umešajte sirće i maslinovo ulje, posolite i pobiberite pa prelijte preko pečuraka koje ste stavili u teglu.

Pre upotrebe, najbolje bi bilo da odstoje nekoliko dana.

Zimnica od paradajza: 3 najbolja recepta! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs