Nikad lepše

Tulumbe iz rerne: Bez prženja u dubokom ulju, softane i mekane! (RECEPT)

Važno je da nipošto ne otvarate rernu tokom pečenja

Recepti 18.09.2019. - 08:32h Autor: vojvodjanskakuhinja.blogspot.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 500 ml vode, 1 kašika šećera, malo soli, 2 šoljice ulja, 300 g brašna, 4 jaja, 1 prašak za pecivo.

 

Sirup: 500 g šećera, 1 l vode.

 

Priprema: Vodu, šećer, malo soli i ulje staviti na vatru da provri. Zatim dodati brašno prethodno pomešano sa praškom za pecivo, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

 

U hladnu smesu dodavati jedno po jedno jaje i dobro sjediniti. Pleh obložiti pek papirom ili premazati uljem, pa špricem istiskivati tulumbe, da budu velicine oko 12 cm.

 

Peći oko 30 minuta na 180 stepeni, izvaditi, preliti sirupom od prokuvanog šećera i vode i ostaviti da lepo upiju.

 

Saveti: Dok se tulumbe peku, pripremite sirup. Rernu ugrejte pre nego što počnete sa pripremom testa, tako da već bude dobro zagrejana kad stavite tulumbe da se peku. Nipošto ne otvarajte rernu da vidite da li su tulumbe gotove - izvadite ih kada dobiju bakarnu boju.

 

Pretvorite bajati hleb u najlepšu poslasticu: Recept za 5 minuta koji ćete obožavati!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...