SLATKIŠ IZ SNOVA

Džem od breskve i đumbira: Savršen za palačinke i mazanje na hleb! (RECEPT)

Utolite želju za slatkišima kašikom savršenog džema ili namazanog na krišku hleba

Recepti
Autor:
Džem od breskve i đumbira: Savršen za palačinke i mazanje na hleb! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 900 grama breskvi
  • 2 kašike limunovog soka
  • 300 grama šećera
  • 1 kašika limunove korice
  • 2 kašike narendanog svežeg đumbira

Stari recept za brzo pravljenje: Džem od kajsije leči infekcije, srce, podstiče varenje! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Jednu veliku posudu napunite vodom i pustite da provri, a drugu napunite ledom.
  • Na dnu svake breskve narežite plitki „x“ pa ih spustite u zagrejanu vodu na 45 sekundi.
  • Prebacite ih u posudu s ledom.
  • Nakon minut, dva ćete bez problema moći da ogulite svaku voćku.
  • Naseckajte breskve i stavite ih u posudu s debelim dnom.
  • Prelijte ih limunovim sokom pa ih kuvajte na srednje jakoj vatri uz povremeno mešanje.
  • Posle 15 minuta, breskve će omekšati i pustiti sok, te im dodajte šećer, limunovu koricu i đumbir.
  • Dobro promešajte, pojačajte vatru i pričekajte da smesa provri.
  • Kuvajte oko pet minuta, uz povremeno mešanje.
  • Smanjite vatru i kuvajte još pola sata, sat.
  • Kad se smesa zgusne, sklonite je s vatre.
  • Prelijte u sterilizovane tegle i sačekajte da se skroz ohladi pre serviranja.

Brzi džem od kajsija: Spreman za tili čas, bez mešanja i kuvanja! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs