slasan obrok

Piletina u sosu od belog luka, maslaca i limuna: Sočan ručak, prste da poližete! (RECEPT)

Za samo pola sata napravićete savršen obrok u kojem ćete sigurno uživati

Recepti
10:34h Autor:
Piletina u sosu od belog luka, maslaca i limuna: Sočan ručak, prste da poližete! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Piletina spremljena na ovaj način odlično se slaže uz pirinač i pečene krompire.

Sastojci:

  • 5 pilećih bataka
  • ½ kašike bibera
  • 50 grama maslaca
  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 2 čena belog luka
  • Sok jednog limuna
  • so

Letnje savršenstvo ukusa: Piletina sa povrćem gotova za pola sata! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
  • Posolite i pobiberite piletinu, te pecite na papiru za pečenje 20-ak minuta.
  • Pojačate temperaturu pri kraju kako bi korica postala hrskava.
  • U tiganju rastopite maslac i mešajte nekoliko minuta.
  • Ulijte temeljac, dodajte naseckani beli luk i sok jednog limuna.
  • Po želji dodajte i nekoliko kriški limuna.
  • Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.

Ručak gotov za 15 minuta: Piletina sa testeninom koju ćete uvek praviti! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs