Piletina spremljena na ovaj način odlično se slaže uz pirinač i pečene krompire.
Sastojci:
- 5 pilećih bataka
- ½ kašike bibera
- 50 grama maslaca
- 100 ml pilećeg temeljca
- 2 čena belog luka
- Sok jednog limuna
- so
Letnje savršenstvo ukusa: Piletina sa povrćem gotova za pola sata! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
- Posolite i pobiberite piletinu, te pecite na papiru za pečenje 20-ak minuta.
- Pojačate temperaturu pri kraju kako bi korica postala hrskava.
- U tiganju rastopite maslac i mešajte nekoliko minuta.
- Ulijte temeljac, dodajte naseckani beli luk i sok jednog limuna.
- Po želji dodajte i nekoliko kriški limuna.
- Ubacite piletinu i pustite da krčka nekoliko minuta.
Ručak gotov za 15 minuta: Piletina sa testeninom koju ćete uvek praviti! (RECEPT)