Sastojci:
- 2 jaja
- 20 grama šećera
- prstohvat soli
- 70 grama čokolade za kuvanje
- 90 ml pavlake za šlag
- 100 ml čaja
- 100 grama bezglutenskog brašna
- 100 grama heljdinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 grama šljiva
- ¼ kašičice kardamoma
- 250 ml crnog vina
Torta od žita: Jedini slatkiš koji svaka žena treba i mora da jede redovno! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Skuvajte čaj i ostavite da stoji deset minuta.
- Jaja, šećer i prstohvat soli dobro izmešajte u posudi.
- Pavlaku za šlag zagrejte, pa prelijte po izlomljenoj čokoladi da se otopi.
- U međuvremenu, uklonite koštice iz šljiva, te ih kuvajte s vinom i kardamomom.
- Otopljenu čokoladu polako dodajte u smesu od jaja, a zatim dodajte čaj.
- Umešajte suve sastojke: miks brašna bez glutena, heljdino brašno i kašičicu praška za pecivo.
- Posudu za pečenje hleba obložite papirom za pečenje, pa ulijte smesu za testo.
- Na vrh stavite ukuvane šljive, te sos od vina.
- Pecite na 180 Celzijusa 20 minuta.
Dan i noć: Ukusan i izdašan kolač u dve boje speman očas posla! (RECEPT)