isprobajte

Neodoljivo francusko jelo: Začinjeni kiš je lako napraviti, a još lakše pojesti! (RECEPT)

Omiljeno francusko jednostavno jelo - pita od jaja i povrća, odnosno kiš, savršen je brzinski obrok, pogotovo kada u frižideru imate od svega po malo.

Recepti
Autor:
Neodoljivo francusko jelo: Začinjeni kiš je lako napraviti, a još lakše pojesti! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kiš je inače najpopularniji u kombinaciji sa zelenim lisnatim povrćem, sirom, pečurkama, paradajzom (čeri), prazilukom, paprikama - ma sve je dobro došlo.

Potrebni sastojci za testo:

Potrebni sastojci za nadev:

  • 1 vezica blitve/spanaća
  • 150 g svežeg kravljeg sira
  • 50 g tvrdog sira
  • 3 kom sušenog čeri paradajza
  • 3 sušene ljute papričice

Francuska svilena torta: Kremasti desert neverovatnog ukusa! (RECEPT)

Način pripreme:

U brašno dodajte so, pa dobro prstima utisnite maslac da dobijete mrvičastu smesu. Postepeno dodajte vodu dok ne dobijete smesu koja se više ne lepi.

Zamotajte je u prozirnu foliju i ostavite u frižideru do pola sata.

Pripremljeno zeleno povrće kratko blanširajte, ocedite i grubo naseckajte.

U posudi dodajte i samešajte jaja, pavlaku, sveži sir i mleko, naseckane sušene čeri paradajze i ljute papričice, kao so i biber po želji. Tvrdi sir naseckajte na kockice.

Testo razvucite između dve providne (streč) folije, oblika i veličine koja će vam biti potrebna (veća od površine dna zbog ivica).

Obložite testom posudu u kojoj ćete ga peći, koji put bocnite testo, a potom slažite po vrhu sledeće sastojke: lisnato povrće, sir narezan na kockice, pa sve zalijte smesom iz posude.

Pecite u rerni koja je prethodno zagrejana na 180°C, oko 40 minuta.

Uživajte, prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs