neverovatno

Dosad neviđeni kulinarski trend: Kako se riba i povrće spremaju u mašini za sudove?! (FOTO)

Ljudi koji na ovaj način pripremaju hranu tvrde  u isto vreme operu sudove i skuvaju odličan obrok

Trpeza 30.01.2019. - 16:03h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Priprema hrane u mašini za sudove postaje sve popularnija praksa širom sveta. Namirnice za određeno jelo se jednostavno stave u teglu, plastičnu posudu ili kesicu za kuvanje, dobro se zatvore i ubace u mašinu za sudove.

 

Deterdžent, tvrde, ne smeta jer su sve namirnice dobro zatvorene.


Postoje čak i kuvarice sa receptima samo za takvu pripremu. Jedna od njih je i Cucinare in Lavastoviglie, autorke Lize Kasali iz Milana.

 

Ova ekološka aktivistikinja obroke priprema na ovaj način već više od deset godina i zadovoljna je rezultatom. Iz njene mašine izlaze čak i deserti.

 

Kaže da se radi o vrlo jednostavnom načinu pripreme kod kojeg se mirisi ne šire kućom kao kod klasičnog kuvanja ili pečenja.

 

Ovako će vam voće i povrće duže biti sveže: Majka podelila odličan trik za čuvanje namirnica!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Casali (@ecocucina) on


Mnogi stručnjaci upoređuju ovu metodu s francuskim načinom pripreme, tzv. sous vide, gde se namirnice kuvaju u posebnom uređaju u vodi, u kesici u kojoj nema vazduha. Kuvanje je sporo i dugotrajno jer se hrana priprema na niskoj temperaturi.

 

Inače, metoda kuvanja u mašini za sudove pogodna je za namirnice  se brzo spremaju, a ne treba im ni visoka temperatura.

 

Naime, hrana se kuva na oko 60 do 70 Celzijusa, a trik je u tome da se hrana kuva polako okružena vrućom vodom i parom.

 

Stručnjaci savetuju da se na ovaj način ne priprema meso poput junetine i svinjetine. Riba je idealnija, kao i povrće.

 

Sačuvajte zeleno lisnato povrće i do 7 dana: Ovako se čuva salata, ali i kućni budžet!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...