Preukusno!

RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Napravljena po najstarijem receptu NEODOLJIVO SOČNA

Pita sa jabukama po receptu naših predaka je jedan od najlepših slatkiša koji ćete ikada probati.

Recepti
22:19h Autor:
RECEPT ZA NAJBOLJU PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Napravljena po najstarijem receptu NEODOLJIVO SOČNA
Pita za jabukama po najstarijem receptu, Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/EINFACHE REZEPTE

Pita sa jabukama je omiljena poslastica mnogima od nas, posebno za vreme posta. Kada je jednom napravite po ovom receptu, drugi više nećete ni probati, jer će vas njen ukus osvojiti zauvek!

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 jaja
  • kora limuna
  • 250 g brašna

Za fil:

Priprema:

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite. Dodajte ostatak šećer i umutite, a potom i koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs