PEČENI SMUĐ IZ RERNE: Najjednostavniji i najukusniji recept za pripremu ribe, a uspeva i onima sa manje iskustva

Smuđ iz rerne najjednostavniji je način pripreme ribe, a sigurno ćete uživati u svakom zalogaju.

Recepti
Autor:
PEČENI SMUĐ IZ RERNE: Najjednostavniji i najukusniji recept za pripremu ribe, a uspeva i onima sa manje iskustva
Smuđ iz rerne recept, Foto: Printscreen/youtube

Smuđ spada u jednu od najukusnijih riba, a priprema u rerni je jedan od najedostavnijih i najbržih, a opet najboljih recepata. Osim toga, nije vam potrebno mnogo ulja, a samo uz malo soli i začina možete imati savršen obrok, baš kao što je to ovaj recept za smuđa iz rerne.

Količinu namirnica možete prilagoditi broju osoba i njihovom apetitu, ali po osobi i po standardnom obroku, treba 200-250 g sveže očišćeneribe, a najbolji prilog uz nje krompir salata.

Sastojci:

  • 2 smuđa
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 limun
  • 1 veza peršuna
  • malo bibera
  • maslinovo ulje
    Smuđ iz rerne biće neverovatno ukusan
    Smuđ iz rerne biće neverovatno ukusan foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Očišćenu ribu posolite, pobiberite, premažite uljem. U tepsiju staviti papir za pečenje, staviti ribu, napunite ribu sa 1 kriškom limuna, presečenog na pola, 1 čenom belog luka, malo peršuna. Prelite ribu sa malo maslinovog ulja, a možete dodati i druge začine po ukusu. Rernu upalite na 250C, sačekajte da se zagreje, stavite ribu i pecite oko 15-20 minuta. Ako pečete veće komade ribe, ovo vreme možete produžiti. Smuđ treba da se peče kratko na visokoj temperaturi, da se uhvati korica ali da meso u sredini ostane sočno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs