Naučite

7 namirnica koje se nikako NE čuvaju u frižideru: Trule, venu, propadaju...

Fižider je apsolutno neverovatan izum koji pomaže čuvanju hrane. Međutim, ne mogu sve namirnice da se čuvaju u frižideru. Neke od njih ne podnose niske temperature.

Trpeza 27.07.2020. - 12:38h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Profimedia

Evo liste potrepština koje morate da držite dalje od frižidera:

 

1. Hleb

 

AKo stavite hleb u frižider, on će se još brže osušiti, plus će pokupiti sve mirise iz frižidera. Ako je hleb veliki i nije vam potreban u tolikoj količini, odsecite jedno parče a ostatak zamrznite.

 

2. Beli luk

 

Beli luk uopšte ne može da podnese hladnoću. Apsolutno nema potrebe da ga držite u frižideru. Na sobnoj temperaturi može da izdrži i po nekoliko meseci. Preduslov je da ima dobru ventilaciju, tj. da nije ostavljen u plastičnoj kesi.

 

3. Zimnica

 

Veruje se da se svi umaci i začini moraju čuvati direktno u frižideru. Međutim, namirnice poput sirćeta, šećera i soli su odlični konzervansi. Sos poput ajvara, kečapa i td. mogu da stoje u ostavi bez problema. Što duže stoje u ostavi, biće sve ukusniji.

 

4. Krompir

 

Frižider može da pokvari ukus krompiru, jer skrob pretvara u šećer. Krompir je najbolje čuvati u ostavi, u papirnoj kesi.

 

5. Paradajz

 

Fižider će uništiti ukus paradajzu. Najbolje je da ovo voće čuvate u kuhinji na pultu, ali nikako na direktnoj svetlosti.

 

6. Luk

 

Crveni luk može samo brzo da strune u frižideru. Luk se najbolje čuva u mrežastim vrećama koje će mu obezbediti ventilaciju.

 

7. Kafa

 

Frižider može samo da pokvari ukus kafe, osim toga, ona ima tako jak miris da će sve namirnice u frižideru mirisati na kafu.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs