GENIJALNO

Hit trik da ubrzate pripremu kolača i torti: Biće vam krivo što ranije niste znali!

Domaćice će garantovano biti oduševljene ovim savetima 

Trpeza 16.11.2019. - 13:58h Autor: Stil/Miss.24.sata.hr
Foto: Shutterstock

Spremne ste za pečenje kolača, ali vaše namirnice nisu? Maslac, jaja, slatka pavlaka i drugi sastojci koje ste izvadile iz frižidera nikako da se ugreju na sobnoj temperaturi.

 

S obzirom na to da se u mnogim receptima navodi da sastojci treba da budu sobne temperature, potrebni su vam i neki trikovi da ubrzate postupak.

 

Maslac

 

Hladnom maslacu iz frižidera potrebno je oko 30 minuta da omekša. Postoje trikovi koji će vam pomoći da ubrzate postupak.

 

  • Naseckajte maslac na kocke široke oko 1 cm.
  • Stavite ih u posudu za mikrotalasnu,  te grejte u intervalima od 10 sekundi – ukupno ne duže od minut.
  • Kockice maslaca ne smeju da se rastope, već treba lagano da omekšaju – na dodir slobodno neka budu malo mekane, ali treba još da zadrže oblik.

 

20 genijalnih trikova iskusnih domaćica za brže kuvanje i savršene obroke!

foto: Shutterstock


Jaja

 

  • Kako bi se jaja brže ugrejala na sobnoj temperaturi, napunite srednje veliku posudu toplom vodom i u njoj držite jaja oko 10 minuta.
  • Ako vam u receptu piše da belanca i žumanca treba da budu odvojena, to uradite, te ih stavite u mali kalup za složenac od keramike.
  • To stavite na lim za pečenje ili veliki kalup za složenac.
  • Napunite toplom vodom do pola i neka stoji do 10 minuta.

 

Mali trikovi za savršene palačinke: Sjajni saveti za najlepše testo!

foto: Shutterstock

Mlaćenica, slatka pavlaka i mleko

 

  • Mlečne proizvode ćete najbrže ugrejati na sobnoj temperaturi tako što ćete ih grejati u intervalima od 10 sekundi u mikrotalasnoj.
  • Pazite na to da mikrotalasnu ne ispuštate iz vida na duže vreme – pavlaka se može zapeniti, a mlaćenica zgusnuti.

 

 

Mali kuhinjski trikovi: 11 namirnica koje možete da zamrznete!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...