Po bakinom receptu

Čokoladni oblačići punjeni penastom slatkom pavlakom: Brže, lakše i još ukusnije nego što izgleda! (RECEPT)

Slatki zalogaji koje ćete obožavati

Recepti
Autor:
Čokoladni oblačići punjeni penastom slatkom pavlakom: Brže, lakše i još ukusnije nego što izgleda! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 125 ml mleka, 125 ml vode, 100 ml ulja, 300 g brašna, 5 većih jaja, malo soli, 200 ml slatke pavlake, 150 g čokolade, kocka margarina ili maslaca.

Priprema: U šerpu sipati vodu, ulje i mleko, kao i malo soli, i kad provri sipati brašno. Mešati minut-dva. Ostaviti da se prohladi, pa dodavati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači. Pleh obložiti pek papirom.

U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200 stepeni oko 35-40 minuta. Kad se malo prohlade, nožićem sa donje strane izbušiti rupice. Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric pa produžetkom puniti testo.

Rastopiti čokoladu sa margarinom, može i malo ulja, pa punjene kolačiće provući kroz rastopljenu čokoladu i ređati na rešetku da se višak ocedi. Ostaviti da se malo stegnu, pa služiti.

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs