ČAROLIJA ZA NEPCA

Trikovi za najsavršeniju piletinu na roštilju: Hrskavost koja se zauvek pamti!

Ako želite da napravite savršen roštilj, obavezno isprobajte ove savete

Trpeza
Autor:
Foto: Shutterstock

Piletina je jedno od omiljenih obroka kod mnogih, a najbolji način da ispečete pileće meso je roštilj.

Uvek je odličan izbor, od krilaca do celog pileta. Na vama je samo da odaberete, napravite i uživate u hrskavom ukusu.

Napravite dobru marinadu

  • Marinirajte piletinu noć pre nego što planirate da pravite roštilj. Ako ipak ne stižete ranije, odvojite 20 minuta pre roštilja da bi ukusi upili u meso.

Dobra marinada obuhvata četiri komponente: nešto kiselo (poput limunovog soka ili sirćeta), jedan ključni začin (sveže ili suvo bilje), masnoću (maslinovo, sezamovo ili biljno ulje), slatko (uvek med) i so.

Saveti za najbolji roštilj: Obožavaćete ove sjajne trikove!

foto: Shutterstock

Neka roštilj bude vruć

Roštilj je najbolji kada je vruć. Stavite ga na visoku temperaturu pre nego što na njega stavite marinirano meso.

Otopite meso na sobnoj temperaturi

Hladna piletina će se dosta stisnuti ako je odmah stavite na vrući roštilj, a isto tako ekstremna temperaturna razlika učiniće da meso bude žilavo. Zato izvadite piletinu iz frižidera dok se roštilj zagreva.

Nemojte previše da se brinete

  • Izvadite piletinu iz marinade i stavite je na roštilj.
  • Pecite 10 minuta s jedne strane, pa je okrenite i pecite još 10 minuta.
  • Okrenite je samo jednom. Tako će se ravnomernije da se ispeče, a i meso će biti sočnije ako je ostavite da se u miru peče, piše Delish.

Prste da poližete: 8 zlatnih kulinarskih trikova za sočan i ukusan roštilj!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...