Sastojci: 4 šolje rendanog i oljuštenog krompira, 1 jaje, 3 kašike brašna, 1 kašika rendanog crnog luka, 1 kašičica soli, 1/4 kašičice bibera, ulje za prženje, po želji malo peršuna i pavlake.
Priprema: Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite.
U većem tiganju koji ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.
Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.