Predstavljamo vam Varabi moči, tradicionalni japanski desert koji se priprema tako lako i brzo, a garantovano ćete uživati u sasvim posebnoj, drugačijoj poslastici nego što ste ikada probali.
Sastojci: 50 g krompirovog ili kukuruznog skroba, 2 kašike šećera, 300 ml zelenog čaja, prstohvat soli.
Za valjanje: 3 kašike sojinog brašna, 1 kašika šećera, prstohvat soli.
Biće vam potrebna i jedna posuda sa vodom i malo leda, a po želji i malo šerbeta.
Priprema: Sastojke pomešajte u šerpi, stavite na ringlu na srednju temperaturu i uz konstantno mešanje zagrevajte dok masa ne postane prozirna i gusta. Zatim sključite ringlu i mešajte oko jedan minut da se sve lepo izjednači. Ostavite da se hladi dok ne postane taman tako toplo da može da se drži.
Napunite jednu posudu vodom i ledom, pa kašiku po kašiku sipajte masu u vodu, kako bi se potpuno ohladila. Ni slučajno ne stavljajte u frižider, jer će se tako stvrdnuti.
Pomešajte sastojke za valjanje u dubljem tanjiru, pa vadite kašike ohlađene smese i lepo uvaljajte sa svih strana. Slažite na tacnu za služenje i tik pred služenje vrlo malo polijte šerbetom.
Desert je zaista neobičan, potpuno drugačiji, ali ukus je fenomenalan!