Neponovljiv ukus

Stari recept za rahat lokum ili ratluk: Gotov za 15 minuta! (RECEPT)

Veoma je lako spremiti ovaj starinski desert koji su naše bake obožavale

Trpeza 03.07.2019. - 15:09h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Nema ništa lepše od domaćeg rahat lokuma koji se topi u ustima.

 

Potrebno je: 380 ml vode; 300g šećera; 250 ml soka od pomorandže; 140 grama kukuruznog skroba; 3 kašike soka od limuna, za posipanje 3 kašike kukuruznog skroba i 1 kašika šećera. 

 

Priprema: Pomešajte vodu, sok od pomorandže i šećer pa im dodajte i kukuruzni skrob. Sve to stavite na ringlu i neprestano mešajte dok se sve ne zgusne kao puding. Masu skinite sa ringle pa joj dodajte 3 kašike soka od limuna pa sve još dobro izmešajte.

 

Zatim preručite u vatrostalnu činiju i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, isecite na kocke pa uvaljajte svaku kocku u kombinaciju kukuruznog skroba i šećera.

 

Napomena: Po želji možete da dodate i druge sastojke kako biste dobili ratluk sa drugim ukusima

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...