Sastojak koji svako jelo čini višestruko ukusnijim: Dodajte ga u luk i dobićete savršenstvo

Sastojak koji svako jelo čini višestruko ukusnijim je luk, u koji je prethodno dodato malo šećera.

Recepti
Sastojak koji svako jelo čini višestruko ukusnijim: Dodajte ga u luk i dobićete savršenstvo
Foto: Shutterstock

Tajni sastojak koji se dodaje u crni luk prilikom prženja će ga učiniti ukusnijim.

Prženje luka je jednostavan i poznat proces koji ponavljamo skoro svaki dan. Nepohodan je kod pripreme skoro svakog jela i čini hranu ukusnijom. Uvek propržite luk na ulju, pa dodajete ostale sastojke, ali jedan mali trik pomoći će vam da bude još ukusnije sve što spremate.

Luk
foto: Maren Winter / Alamy / Alamy / Profimedia

Sve što je potrebno da uradite je da dodate prstohvat šećera u tiganj jer će se tako luk malo karamelizovati. Takođe, poznato je da je šećer i univerzalni pojačivač ukusa. Zato dok pržite crni luk ne zaboravite na tajni sastojak koji će pomoći da jelo bude savršeno. Samo nemojte da preterujete jer tako možete i da uništite ukus. Kada krenete da pržite luk, u tiganj prvo sipajte ulje, pa komadić putera, pa dodajte seckani luk i šećer.

(Stil/ Stvar ukusa)

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs