O čemu li su razmišljali

Sramota: Slepom dečaku (8) škola oduzela štap zbog lošeg ponašanja (VIDEO)

Skandalozna i brutalna mera kažnjavanja slepog dečaka podigla je veliku prašinu kada mu je škola oduzela štap zbog lošeg ponašanja, tvrdeći pri tom da na to imaju pravo jer je pomagalo u njihovom vlasništvu
Vesti
00:52h
Sramota: Slepom dečaku (8) škola oduzela štap zbog lošeg ponašanja (VIDEO)
Foto: Printscr / YouTube

Velika prašina podigla se u vezi sa slučajem kažnjavanja slepog dečaka (8) tako što mu je oduzet štap. Prilikom izlaska iz školskog autobusa, malom Dakoti Nafzinger iz Severnog Kanzasa štap za slepe, jedino pomagalo koje ima, zamenjen je gumenim štapom koji se koristi za plivanje. Dakotina majka tvrdi da je to bio način da ga ponize nakon njegovog "lošeg" ponašanja.

Predstavnica škole

u Severnom Kanzasu rekla je da je Dakotin štap vlasništvo države koje mu je dato prilikom upisa u školu, te da mu je oduzet kada je jednog učenika udario njime. Kako je objasnila, guma za plivanje mu je data kao zamena jer mu je bilo potrebno nešto da bi se smirio.

Mali Dakota ima bilateralnu anoptalmiju, što znači da je rođen bez očiju. Dečak se požalio da mu je bilo veoma teško da se snađe sa gumom koja mu je data u zamenu za štap.

- Uzeti mu štap isto je kao uzeti nekom drugom detetu oči - objasnila je Rejčel, Dakotina majka i dodala:

- On je toliko toga već prevalio preko svojih grudi, za svojih osam godina, i jednostavno ne dozvoljavam da ga neko stavlja u takvu poziciju.

http://www.youtube.com/watch?v=EQ9WRm7Sr68

Originalna kazna koju su osmislili za malog dakotu bila je da mu štap bude oduzet na dve nedelje i da za to vreme koristi gumu za plivanje. Ipak, u sredu, dva dana nakon incidenta, predstavnici lokalnih vlasti posetili su porodicu u znak izvinjenja koje je glasilo:

- Distrikt je razmotrio situaciju. Žao nam je što je došlo do greške u ponedeljak kada je đak imao svoj štap prilikom ulaska u autobus. Izvinjavamo se porodici i radimo na rešavanju slučaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs