Često nam se dešava da tek kupljenu ili pripremljenu zelenu salatu vrlo brzo nakon što je ostavimo u frižideru bacamo, jer ne znamo da sprečimo njeno propadanje uzrokovano truljenjem. U spašavanju salate, a i kućnog budžeta pomaže najjeftiniji trik!
Salatu i ostalo zeleno lisnato povrće najteže je sačuvati od propadanja, jer čim osetljivi listovi dođu u kontakt sa vlagom dolazi do truljenja.
Koje su male tajne velikih domaćica pročitajte OVDE.
Kako biste sačuvali višak salate svežim i do nedelju dana, potrebno je da se nakon čišćenja i pranja ostavite u čistu posudu i na sam vrh salate stavite papirnati ubrus i tek onda da prekrijete plastičnom folijom. Ubrus će da upije višak vlage, a listove će da očuva hrskavima i svežima.
Savet: Salatu je uvek potrebno barem malo da ostavite vlažnom pre čuvanja u frižideru, a trik s papirnatim ubrusom možete da primenite i na ostalom lisnatom zelenom povrću.