Sastojci:

Prave se 2 biskvita, a za jedan je potrebno:

  • 4 jaja
  • 50gr brašna
  • 60gr šećera

Fil:

  • 6 žumanaca
  • 100gr šećera
  • 1l mleka
  • 50gr gustina
  • 60gr brašna
  • 3 vanilin šećera
  • 250 gr putera
  • 10 većih banana
  • Dekoracija po zelji

Priprema: Umutite belanca sa šećerom. Umutite posebno žumanca sa brašnom. Sjedinite žumance i belance pa izručite na pek patir i pecite oko 10ak minuta na 180 stepeni.

Tako napravite 2 korice.

Fil pravite tako što umutite žumanca, šećer, malo mleka, malo gustina, malo brašna i vanil šećera. Sve to skuvate u litar ključalog mleka.

U prohlađen fil umutite puter.

Dobijene korice odmah savijte u rolate koristeći mokru krpu. Kada razvijete rolat i skinete pek papir, namažite koricu sa džemom po izboru. Zatim srolajte opet rolat pa ga isecite na jednake parčiće. Posložite u kalup prvi sloj premazanih rolata, potom fil od jaja i šećera, a potom cele oljuštene banane, pa preko fil. Ostavite preko noći da se torta stegne. Sutradan je ukrasite po želji.

Odvojite sebi ovaj recept sa strane, pa ovu neobičnu tortu napravite za slavu