Tuga

Preminuo legendarni glumac Dušan Poček

Poznati glumac preminuo je u svojoj 82. godini. Jedna od njegovih najzapaženijih uloga jeste uloga Jezdimira Uskokovića u popularnoj seriji Bolji život
Vesti
00:14h Autor:
Preminuo legendarni glumac Dušan Poček
Foto: You Tube / Printscreen

Poznati glumac Dušan Poček preminuo je 18. marta u Beogradu u 82. godini. Jedna od njegovih najzapaženijih uloga jeste uloga Jezdimira Uskokovića u popularnoj seriji Bolji život.

Bio je poznat po ulogama koje je igrao u brojnim serijama i filmovima: šezdesetih u Putu oko sveta, Bokseri idu u raj, sedamdesetih Ljubav na seoski način, Salaš u malom ritu, Više od igre, osamdesetih Vruć vetar, Kamiondžije. Odmah po završetku Akademije došao je u Beogradsko dramsko pozorište čiji je član bio do penzionisanja.

Njegov pozorišni, višedecenijski kolega Zoran Đorđević kaže da uprkos tuzi koju smrt neminovno donosi Dušana Počeka se, pre svega, sećamo s vedrinom.

"Manje je poznato da je Poček studirao medicinu. Bio je, ako se ne varam, pred sam kraj tih studija kada je došao na Akademiju. I ceo život je bio posvećen i medicini. U pozorištu smo ga zvali "doktore". Zbilja kada god nekome nije bilo dobro uvek smo se prvo obraćali Počeku, a on bi ispitivao kakve su tegobe a zatim konstatovao o čemu se radi uz opasku ma nije to ništa ili nemoj da se zezaš to može biti opasno, idi kod lekara, a ispostavljalo se da je gotovo uvek bivao u pravu", rekao je Đorđević i istakao da je Poček bio vrstan glumac i sjajan kolega.

http://www.youtube.com/watch?v=stIC5oxD7dg
igrana preko 400 puta

"S obzirom na to da je nova praksa BDP-a da penzioneri ne igraju dolazio je ponekad u pozorište da poseti prijatelje i kolege. Kada sam ga poslednji put video, pre par meseci, bio je pomalo klonuo, govorio je o svojoj tuzi što više ne igra u svom pozorištu" dodaje Đorđević.

Na internetu se može naći konstatacija da je Dušan Poček bio sajber penzioner, jer je bio aktivan akada je reč o novim tehnologijama i internet sferi.

Sahrana Dušana Počeka, po njegovoj želji, biće u krugu najuže porodice na Novom groblju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs