Lepota koja pleni

Adut svake žene: Koje 4 boje podižu seksepil?

Osim famozne krv crvene, takozvana tirkizna, prljavoružičasta i boja patlidžana spadaju u red onih koje pristaju svim ženama
Ljubav i zavođenje
11:10h
Adut svake žene: Koje 4 boje podižu seksepil?
Foto: Shutterstock

Neke boje zaista mogu da naglase ponajbolje od svake žene bez obzira na njihov ten ili boju kose. Boje koje se nalaze u sredini spektra boja, dakle one koje nisu ni pretople niti prehladne, pristaju svim ženama.

"Prava" crvenaU ovom slučaju zaista važii ona famozna izjava dizajnera Billa Blassa koji je jednom rekao: “Kada ste u dilemi, obucite crveno”. Ne samo da crvena boja zaustavlja saobraćaj, već svakoj ženi daje onu željenu prednost (u doslovnom smislu, jer je čak i studija engleskog Univerziteta Durham dokazala da su na atletskim takmičenjima više šanse za pobedu imali oni koji su nosili crvene dresove). Ta posebna boja koja se nalazi tačno u sredini crvenog spektra, dakle negde između, kako opisuju stručnjaci za šminku, "hladne trešnje i zrelog paradajza", adut je za svaku ženu.

Plava bojaBoje na suprotstavljenim stranama spektra pojačavaju jedna drugu, što je razlog zašto jagode izgledaju tako dobro kada su pakovane u zelene kutije. Nije zato čudno što plavozelena boja, poznata i kao "tirkizna" boja, koja savršeno ide uz suprotnu ružičastu, daje taj zdrav izgled kože. Pritom, mnogo je prilagodljivija od svetle, letnje tirkizne boje. Zato se odlično nosi uz crnu, smeđu i ostale neutralne boje.

PrljavoružičastaŽao nam je, ljubiteljke haljina boje dečjih žvaka, ali jedna specifična, više prljavoružičasta nijansa, deluje prefinjenije. To je boja koja se na spektru boja smestila između svetloroze i boje breskve i deluje više kao neutralna nego pastelna. Ta boja naglašava prirodnu svežinu lica, tako da svako ko je nosi odaje utisak da blista. Kozmetičari svim svojim klijentima preporučuju da uz ovu boju odeće nose sličnu nijansu ruža.

Boja patlidžanaOvo je savršena ljubičasta boja, jer je izuzetno prilagodljiva, gotovo kao crna, tamnosmeđa ili mornarski plava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs