pomozite sebi

AKO SE NEZADOVOLJSTVO U BRAKU IZMAKLO KONTROLI, POSTAVITE SEBI OVIH 6 PITANJA: Odgovori će vam sve razrešiti!


Ako se komunikacija u vašem braku jako pogoršala, vaše telo će registrovati nezadovoljstvo. Imaćete povećani rizik od depresije, a hormoni stresa mogu uzrokovati niz zdravstvenih problema

Ljubav i zavođenje
14:27h Autor:
Foto: Shutterstock

Možda ste toliko dugo u nesrećnom braku da ste napokon stigli do tačke pucanja. Možda jednostavno više ne prepoznajete osobu kojoj ste rekli 'Da'. Ali, ne znate šta učiniti ili odakle krenuti.

Kako vaš brak utiče na vaše zdravlje?

Uznemireni želudac, nedostatak apetita, migrena, teskoba i nesanica nisu samo slučajnost. Postoji dokazana veza između nesrećnog braka i zdravlja.

Ako se komunikacija u vašem braku toliko pogoršala, vaše telo će registrovati to nezadovoljstvo. Imaćete povećani rizik od depresije, a hormoni stresa mogu uzrokovati niz zdravstvenih problema.

Zašto ste nesrećni?

Na ovo pitanje nije uvek lako odgovoriti. Zahteva suočavanje sa emocijama i njihovo prepoznavanje. Ponekad je taj postupak najbolje olakšati uz pomoć stručnjaka.

Postoje dokazane veze između bračnog nezadovoljstva i depresije. Znati da li je bračni sukob uzrok depresije ili depresija uzrokuje nezadovoljstvo u braku veoma je važno kako biste krenuli napred.

Zna li vaš partner zašto ste nesrećni?

Rad na sebi kako biste razumeli zašto ste nesrećni je neophodan ako očekujete da vas vaš partner ili partnerka razumeju i budu saosećajni. Ne možete samo očekivati da vam oni čitaju misli.

Tužna žena
foto: Shutterstock

Da li je i vaš partner nesrećan?

Ako ste godinama u nesrećnom braku onda su velike šanse da se i vaš partner oseća isto. Brak se ne živi izolovano pa ako želite da spasete vaš odnos, morate brinuti o emosijama supružnika isto koliko i o svojim.

Imate li decu koja žive s vama?

Baš kao što vaše emocije utiču na partnera, tako utiču i na vašu decu. Ako se pitate vredi li spasiti brak, deca su jedan veliki faktor koji treba uzeti u obzir. Ponekad oni donose odluke umesto vas.

Jeste se pokušali promeniti?

Ništa se u vašem životu neće promeniti dok se vi ne promenite. To ne znači da ste vi uzrok nesreće u vašem braku. To jednostavno znači da se vaš život i vaša percepcija sreće neće promeniti dok se vi ne promenite.

Šta zapravo želite?

Ako ste već godinama u nesrećnom braku, možda ste izgubili bilo kakav osećaj za ono šta želite. Vaši snovi su možda izgubili strast. Možda više ne znate što znači reč srećan.

Kad biste znali da se vaš brak može spasiti, čak i ako ne biste znali kako, želite li ga spasiti? Ima li u vašem srcu još uvek topline za osobu kojoj ste već jednom rekli 'Da', piše Your Tango.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...