nedostatak ličnog prostora

Sanjala je da joj muž bude češće kod kuće, a sada pucaju po šavovima: Volimo li uopšte da provodimo vreme zajedno?

Tokom samoizolacije većina parova se bori sa nedostatkom ličnog prostora

Ljubav i zavođenje
10:44h Autor:
Foto: PrinstcreenInstagram/Miranda Knox

Miranda i Sam su zajedno deset godina, od fakultetskih dana, a zbog korona virusa su primorani da provode 24 sata zajedno.

 

Miranda je pre pandemije očajnički želela da joj je muž više bude kod kuće, a sada im u karantinu pucaju živci jedno pored drugog. 

 

Nakon samo šest dana samoizolacije bili su spremni da čupaju kosu jedno drugom, svađali se zbog sitnica, a Miranda je par puta u šali tražila razvod.

 

Sam je od dosade počeo da otvara Mirandinu poštu, a često mu je išao na živce  trening koji ona praktikuje u sedam ujutru putem DVD-a. 

 

Izgledalo je kao da je za ovaj par sva dosadašnja rutina i normalno komuniciranje nestalo.

 

"Pre nešto više od nedelju dana, život nam je izgledao sasvim uobičajen. Sam je radio kao kuvar, a voleli smo maksimalno da iskoristimo jedan dan u nedelji koji smo imali za sebe, dok bi ostatak sedmice svako radio svoj posao, izlazio napolje i viđao se s prijateljima i uživao.

 

"Da budem iskrena, nedostajao mi je Sam. Poznata je šala da ako radite u kuhinji, češće ćete viđati kolege nego supruga i iskreno to nije preterivanje", opisala je Miranda za The Sun.

 

Bračna savetnica otkriva: Evo kako da izbegnete prepirke sa partnerom u ovom teškom periodu!

Tada je situacija s pandemijom počela da eskalira. Kako se COVID- 19 širio, kao i svi drugi, kroz Mirandinu glavu prolazile su početne brige o prijateljima i porodici. Šta će se dogoditi?

 

Tada se brinula oko novca jer Sam više nije radio. 

 

" Uprkos svemu tome, znala sam da imamo veliku sreću. Volim svoga muža i očajnički pokušavam da vidim svetliju stranu, a ova neobična situacija bila je prilika da zajedno provedemo još malo vremena", rekla je Miranda.

 

Uprkos katastrofi u kojoj se svet trenutno nalazi, ovo je bila prilika da se nadoknadi vreme koje ovaj par nije imao dovoljno zbog Samovog čestog odsustva od kuće zbog posla.

 

Kad te prevari osoba koju voliš: Evo kako da to okreneš u svoju korist!

Tada je usledilo zatvaranje kafića, restorana, otkzivanja javnih okupljanja, što je značilo jedan izlazak dnevno.

 

"Odjednom smo bili zajedno ceo dan i noć, pa smo se počeli da se pitamo: Volimo li zapravo da provodimo vreme jedno s drugim?", rekla je Miranda.

 

Međutim, tokom samoizolacije kod mnogih parova zahlade odnosi. Tako je bilo i kod njih.

 

Jedan dan, Sam je počeo da čisti kuhinju i raspoređuje kuhinjske elemente. Ali, Miranda je ubrzo shvatila kako Sam nije sredio kuhinju već ju je pretvorio u svoj nezvanični radni prostor. I tada je shvatila da je situacija alarmantna.

Odjednom su počeli da se svađaju oko sitnica, oko toga gde se čuvaju začini, ko treba da pospremi krevet, a ko da ide u radnju.

 

Analiza kuća i stanova zaraženih otkrila: Ovde se virus razmnožava i najduže zadržava!

Ali da stvari budu bolje, kad god bi Miranda osetila da gubi u svađi, ona bi  zapretila razvodom što se Samu nimalo nije sviđalo.

 

Osim toga, Sam trenutno ne radi dok Miranda ipak radi puno radno vreme od kuće, te je sada svaki zvuk nervira.

 

"Dok sam preko Skajpa razgovarala s kolegama o poslu, oni su se smejali mom mužu koji je u pozadini digao glas na mačku", rekla je Miranda, koja je u tom trenutku viknula na njega, rekvaši mu da prestane. Ali, Sam se nije zaustavio, pa je počeo da čisti.  

Međutim, ipak priznaje kako je sreća što imaju jedno drugo, makar i u ovom teškom periodu.

 

Zbog korone sam izgubila posao: Ispovest žene koja je u najtežem trenutku ostala bez prebijene pare

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...