NAUKA TVRDI

Stres, pad imuniteta i nesanica: Život bez seksa nosi ozbiljne posledice!

Ako ste se odlučile za spstinenciju, očekujte posledice

 

Ljubav i zavođenje
21:19h Autor:
Foto: Shuterstock

Naučnici imaju dobre razloge da tvrde da je seksualna intimnost jedna od najvažnijih komponenti ljudskog života. Iako toga možda niste svesni, kada prestanete da vodite ljubav, u vašem telu se odvijaju određeni procesi.

 

Poremećen san

 

Osim nesanice koje mogu da se jave, stručnjaci, kažu da oni koji su u periodu apstinencije češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

 

Žene postaju asocijalne

 

Osećaj određuje hemijski proces koji se odvija u našem mozgu. Kada vodite ljubav, krv se puni određenim hemikalijama zbog čega osećate čitav spektar pozitivnih emocija. Oduzimajući telu ovaj prirodni proces, narušavate svoju unutrašnju hemijsku ravnotežu. Kao rezultat toga kod većine žena, sledi depresija, pad raspoloženja i samopouzudanja. Posle dugog perioda apstinencije, žene uglavnom postaju izbirljivije i teško se upuštaju u nove veze.

 

8 obaveza oženjenog čoveka: Ako želite da imate dobar brak radite ovo!

foto: Shuterstock

Javlja se stres

 

Intimnost je jedan od prirodnih načina da se oslobodite stresa. Migrene, nesanica, nedostatak apetita i snovi su signali koje nam telo šalje kada su nam potrebne promene.

 

Pad imuniteta

 

Intimnost jača imuni sistem, aktivirajući proizvodnju imunoglobulina, što povećava sposobnost tela da se bori protiv bolesti i stvara odbrambeni sistem.

Naučna studija je pokazala da su imunitet i seksualni odnosi zasita povezani.

 

Mentalna neravnoteža

 

Intimnost stimuliše mentalne aktivnosti. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju više energije, dok neki naučnici tvrde da je u tom slučaju i koncentracija i kreativnost na većem nivou.

 

Kada se psihopata zaljubi: Evo šta se desi!

 

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...