Pravi savet

ŽENA NIKAD NE TREBA DA ODGOVORI NA PORUKE OVOM MUŠKARCU: Sveto pravilo koje svaka od nas mora da zna!

Ako želite da izbegnete bol, poslušajte naš savet

Ljubav
Autor:
ŽENA NIKAD NE TREBA DA ODGOVORI NA PORUKE OVOM MUŠKARCU: Sveto pravilo koje svaka od nas mora da zna!
Foto: Profimedia

Žene često greše odgovarajući na poruku ili poziv muškarca u slučajevima koje ćemo opisati u ovom članku. Zato pažljivo pročitajte i pokušajte da ne dozvolite da vam se takve stvari više dešavaju - možda se neće dobro završiti.

Ne odgovarajte na poruke i pozive čoveku ako:

1. Ako ste se već razveli od ovog čoveka na njegovu inicijativu ili na vaš zahtev

Ako vas je ovaj čovek napustio, a pre toga vas je prevario i vi ste jako dugo patili dok niste "došli sebi", a sada, kada ste to konačno uspeli, on vam šalje poruku u stilu "Zdravo. Kako si?", bolje da na to ne odgovorite. Nije vredno. Ne počinjite da čačkate stare rane kojima je trebalo toliko dugo da zacele.

Ili ako ste sami raskinuli s njim, setite se zašto ste to onda učinili. Daleko je od činjenice da se nešto promenilo, jer pošto osoba nije htela da se promeni kako vas ne bi izgubila, zašto mislite da je sada spreman to učiniti? Ovo je sve prošlost, a nešto mnogo bolje vas očekuje u bliskoj budućnosti.

2. Ako je pre nego što vam je pisao, ovaj čovek nestao nedeljama

Ako je ovo vaš slučaj, onda je najverovatnije takvom čoveku samo dosadilo i konačno se setio vas. Ili su, možda, sve njegove druge opcije već "pokrivene", a i vi ćete, kao jedna od ovih rezervnih opcija, takođe odgovarati. Neka vas ovo ne zavara, zaslužujete mnogo bolje - barem pozive i poruke više od jednom u dve nedelje. Muškarac koji vas voli, setiće vas se mnogo češće.

3. Ako vam je muškarac jasno stavio do znanja da nije raspoložen za ozbiljnu vezu

Možda vam je rekao da mu se sviđate i da mu je dobro sa vama, ali ako je pored ovoga rekao i da ozbiljna veza u bliskoj budućnosti nije uključena u njegove planove, bolje je da ne odgovarate na njegov pozivi i poruke. Na kraju krajeva, ako vam je potreban normalan i zreo odnos sa osobom koja je spremna da preuzme takvu odgovornost, onda sa ovim čovekom to sigurno nečete dobiti. Samo će vas zavaravati, dok vi očekujete da se on promeni. A on se nikad neće promeniti.

4. Ako vam piše samo kasno uveče ili čak noću i uvek se završava samo jednim - njegovim pozivom na seks

Najverovatnije je samo usamljen i znajući za vaša osećanja prema njemu, želi da iskoristi ovo i ulepša sebi veče. Ali ako seks jedan ili dva puta na njegov prvi poziv nije uključen u vaše planove i nije to što želite, onda je bolje da ignorišete takve noćne pozive i poruke. Uostalom, tada ćete, naravno, shvatiti da ste jednostavno iskorišćeni, a tada će biti kasno.

5. Ako znate da nije sam

Možda je oženjen dok vama obećava da će se razvesti, već nekoliko meseci, jer „volim samo tebe, a sa suprugom dugo nisam imao ništa, a povezuju nas samo deca“ itd. Ili jednostavno još uvek ne može da bira između vas i druge žene. U ovom slučaju učinite sebi uslugu, a u isto vreme i njemu - prestanite da se mučite i čekate da napravi ovaj „težak izbor“. Štaviše, ako je prevario nekoga sa vama, gde su onda garancije da jednog dana neće učiniti isto s vama? Na kraju krajeva, kao što znate, sreća se ne može graditi na tuđoj nesreći. Stoga je bolje početi iznova, ali sa onim muškarcem koji je zaista slobodan i spreman za novu vezu.

6. Ako smatrate da je odnos sa ovim muškarcem loš za vas

Ako osećate da su vam samopoštovanje i samopouzdanje značajno poljuljani nakon što ste započeli vezu sa ovim čovekom, ako osećate da ste pod stalnim stresom i da vam sve ovo više kida živce nego što vam prija, onda je bolje da prekinete ovaj odnos što je pre moguće. I ne odgovarajte više na pozive ili poruke od ovog čoveka. Ovako će biti bolje, jer odnos sa voljenom osobom ne bi trebao biti izvor vašeg bola, već, naprotiv, trebalo bi da vam donese radost, sreću, mir i poverenje u sebe i sutra.

I setite se uvek reči Merilin Monro: "Sa muškarcem treba da bude dobro, loše mogu da živim i sama!"

(Autor: Viktorija Kirsta)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs