Moguće je

Kada se psihopata zaljubi: Evo šta se desi!

I psihopate mogu da se zaljube

Ljubav i zavođenje
Autor:
Foto: Shutterstock

Oko 1 % populacije može biti psihopatično, pokazala su istraživanja, a prenosi sajt Bright Side. Ljudi koji se smatraju psihopatama bore se sa iskazivanjem različitih vrsta emocija, naročito empatije, tuge i straha.

 

Međutim, psiholozi veruju da se oni mogu zaljubiti kao i svi m, ali načini na koje izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u odnosima su različiti.

 

Kada se psihopata zaljubi, evo šta se dešava:

 

1. Psihopate mogu biti u stanju da vole druge osobe

 

Psiholozi sugerišu da postoje različiti nivoi psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znakove psihopatije, veća je verovatnoća da će moći da se zaljubi. Psihopati se takođe može osećati usamljeno i imaju želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne vezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.

 

2. Njihovi odnosi se zasnivaju na različitim razlozima od tradicionalnih 

 

Njihovi partneri moraju biti oprezni: psihopati su krajnje sebični i obično pokušavaju da manipulišu partnerom u žrtvovanju sopstvenih interesa za njih.

 

3. Psihopate mogu da žude za ljubavnim vezama, ali retko mogu da ih i ostvare

 

A to sve zbog nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu privrženost.

 

4. Psihopate ne mogu da emocionalnu podršku svom partneru

 

Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.

 

5. Psihopate više vole kratke veze

 

Zbog nemogućnosti da se emocionalno udube, psihopate preferiraju kratke veze. Do braka skoro da i ne dolazi, jer ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera.

 

6. Psihopate znaju kako da manipulišu partnerima i to čine maestralno.

 

Lako čitaju druge ljude, pa znajući njihove namere, oni njima manipulišu. Zapanjujuće je što ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade: psihopate su smocentrični i uopšte im nije stalo do nevolje koju njihovi postupci mogu da prouzrokuju drugima.

 

7. Njihova ljuba može biti destruktivna

 

Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i da budu  emocionalno nedostupni. Imati manipulatora i emocionalno hlandu osobu pored sebe može biti pogubno za psihičko stanje ljudi, što doprinosi nestabilnoj i nedostupnoj vezi.

 

8. Njihova osećanja se mogu poboljšati tokom vremena

 

 

Kada su dovoljno motivisani, psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje. Psiholozi veruju da ih romansa i komunikacija sa ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu više empatični pream drugim ljudima i poboljšaju svoje socijalne veštine.

 

Ako ste ikada bili u vezi sa osobom koja je pokazivala znake psihopatije? Podelite svoje iskustvo sa nama u komentarima.

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...