Ne ignorišite signale

Odmah nakon seksa: Ženska obaveza broj 1 koja se nikad ne preskače!

Kod nekih žena može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih pojavi nakon nekoliko minuta od završetka seksualnog odnosa
Sex
13:08h Autor:
Foto: Shutterstock

Seks je čin tokom kog telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

 

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potebu nikako ne smete da inroišete!

 

Zašto nam se mokri nakon seksa?

 

Naše telo je vrlo sofisticirani sklop, čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u okolini. Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama.

 

Koliko često mokrenje je normalno: Sačuvajte bubrege, zaštitite se od urinarnih infekcija!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, tokom seksualnog odnosa, telo je izloženo brojnim bakterijama koje mogu da se sakriju na mestima na kojim ih nikako ne želimo.

 

Specijalista urologije otkriva i kako je upala mokraćne bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom:

 

"Tokom seksualnog odnosa, bakterije se kroz mokraćni kanal šire prema bešici, što kod žena može da dovede do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo "čistimo", odnosno ispiramo mokraćni kanal od tih bakterija", objašnjava dr Neven Kapun.

 

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i prvo poslušajte svoje telo.

 

Vaša vagina nije zdrava: 8 opasnih znakova upozorenja!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs