NEOBIČNA LJUBAV

ZBOG NJE JE OSTAVIO ŽENU, SKANDALI IH PRATILI U STOPU, A TRAGEDIJA RASTAVILA: Mračna strana najkontroverznijeg para!

Njena reč je za njega bila zapovest 

Sex
14:29h Autor:
Foto: Profimedia

Pre nego što je upoznao Joko, Džon Lenon je bio u vezi sa Sintijom, devojkom iz srednje škole. Pošto je bio izuzetno posvećen muzici, tu vezu je hvatao vrlo površno, ali kada je ona ostala u drugom stanju, rešio je da se njome oženi.

 

"Šokirao sam se kada mi je Sintija saopštila da je trudna jer je to bilo apsolutno neplanirano, uradio sam ono što bi uradio svaki muškarac - oženio sam se njome iako mi iskreno do toga nije bilo stalo", pričao je Džon koji je sudbonosno da svojoj školskoj ljubavi izgovorio u opštini u Liverpulu 23. avgusta 1962. godine, a kum mu je bio Brajan Epštajn. Sedam meseci kasnije rodio se njegov sin Džulijan, koji dobija ime po Lenonovoj majci, za koga slavni muzičar nikada nije bio previše vezan.

 

Baš tih šezdesetih, kada je počela prava bitlmanija, Lenon je počeo da konzumira LSD, drogu koja je potpomagala njegovu kreativnost, ali isto tako razvijala agresiju zbog koje je najviše patila njegova supruga Sintija koju je vrlo često tukao. Po rođenju deteta, njihov brak postao je pravi horor. Muzičar je počeo da spoznaje u sebi ljubav prema osobama istog pola, i veoma brzo je shvatio kako je zaljubljen u svog kuma Brajana. Njih dvojica su otputovali u Španiju, a svetom su počele da kruže spekulacije o njihovoj romansi.

 

"To je bila gotovo prava homoseksualna ljubav. Nas dvojica jesmo gajili emocije jedan prema drugome, ali nikada nismo konzumirali našu ljubav, nismo imali seksualne odnose, što znači da nismo ni bili u vezi", objašnjavao je Lenon.

 

UTOPIO SE U 28. GODINI, IZA SEBE OSTAVIO BOGATSTVO: Bog rokenrola imao je jedan problem-bio je stvarniji od sveta!(FOTO)

Džon Lenon
foto: Profimedia

Ipak, njegova supruga je zbog ljubavi trpela sve, tvrdeći da je Džon loš samo kada popije ili konzumira narkotike, ali kada je 1966. godine saznala da se on polako zaljubljuje u devojku Joko Ono, rešila je da se razvede od njega, dok je poznatom muzičaru ostalo da plaća sto hiljada funti mesečno za alimentaciju.

 

I dok je on uplovljavao u vezu sa ekscentričnom Japankom koja je bila trinaest godina starija od njega, popularnost Bitlsa već je dostigla tolike razmera da bi, gde god bi se pojavili, članovi ovog benda izazivali toliku pažnju da nisu smeli da izlaze bez obezbeđenja.

 

"Popularniji smo od Isusa Hrista. Ne znam šta će duže izdržati - rokenrol ili hrišćanstvo", jedna je od najčuvenijih izjava slavnog muzičara iz tog perioda.

 

Pošto je pronašao ženu u koju se beskrajno zaljubio i sa kojom se osećao kao voljeno biće, spoznao je šta znači ljubav.

 

"Joko Ono je najsavršenije biće koje korača ovom planetom, pored nje sam shvatio ko sam i šta sam", govorio je Lenon za svoju ljubavnicu koja mu je ubrzo postala supruga.

 

OSTAVIO JE ČOVEK KOJEM JE DALA SVE, KADA SE RAZBOLELA GUBI JOJ SE SVAKI TRAG: Životna priča najveće italijanske dive!

Džon Lenon, Joko Ono
foto: Profimedia

Samo nekoliko dana pošto se Džon razveo od prve supruge, Joko Ono je pobacila njihovo prvo zajedničko dete. Iako je na svoju novu partnerku gledao kao na pravo božanstvo, ona je vezu sa muzičarem postavila tako da je drugima delovalo kao da ga nimalo ne voli.

 

Uz to, Joko je u svojim intervjuima često izjavljivala kako je muzičar homoseksualac koji to ne želi da prizna i nastavila da izlazi sa drugim muškarcima. Uprkos tome, Lenon i Ono venčali su se 20. marta 1969. godine na Gibraltaru, a medeni mesec proveli su u Amsterdamu gde su i nastale fotografije i spot u krevetu pod nazivom Bed in for Peace kojim su zagovarali ideju mira u svetu. Njihova zajednička pesma pod nazivom „Give Peace a Chance“ postaje nacionalna himna pacifista.

 

Pod uticajem žene koja ga je nipodaštavala, Lenon je počeo da se oseća sputano u grupi koja ga je proslavila. Lenon je napustio Bitlse u septembru 1969. godine.

 

"Pre poznanstva sa Joko mislio sam da su žene niža bića, pa sam se u skladu sa tim prema njima i ophodio. Priznajem da sam bio nasilan i često nepravedan, ali mi je moja druga supruga otvorila oči i pomogla mi da shvatim kako nisam bio u pravu", govorio je tada Lenon, a kako bi dokazao svojoj ženi koliko je voli, zvanično je promenio ime u Džon Vinston Ono Lenon.

 

PREŽIVELA KOMU, SA 4 GODINE SAZNALA DA JE USVOJENA, SILOVANA PRED OČIMA PARTNERA: Mučna sudbina pank princeze!

Džon Lenon
foto: Profimedia

Nedugo nakon što su se Bitlsi raspali 1970. godine, Lenon objavljuje svoj prvi samostalni album koji odlikuje sirovi minimalistički zvuk. Nakon toga sledi album pod nazivom „Imagine“ koji postaje jedan od njegovih najpriznatijih i najuspešnijih projekata od raspada Bitlsa.

 

Lenon i Ono se sele u Ameriku 1971. godine, međutim tamo žive u neprestanom strahu od deportovanja. 

 

Iako je prvobitno bio veoma vezan za svoju suprugu, fascinacija njom počela je polako da bledi. Lenon je na njen nagovor a 1973. godine započeo vezu sa njihovom saradnicom Mej Fang Ji, a kada je posle osamnaest meseci Joko odlučila da je njen suprug dosta uživao u ovoj mladoj devojci, rekla mu je da mora da je ostavi, što je on bez pogovora i učinio.

 

"Veza sa Mej bila je jedan promašeni vikend u mom životu. Oduvek sam voleo samo jednu ženu, a to je Joko. Mada mi je Mej pomogla da uspostavim odnos sa sinom Džulijanom koga dugo nisam ni video ni čuo, ona jednostavno nije bila kao Joko, a to je dovoljno da je više nikada i ne pogledam", rekao je Džon.

U jesen 1973. godine Džon Lenon i Joko Ono su se razveli. Međutim, godinu dana kasnije se ipak vraćaju jedno drugom.

 

Kontroverzna Japanka ponovo je preuzela kontrolu nad muzičarevim životom kada se 1975. godine rodio njihov sin Šon, pošto mu je prethodno pretila da će abortirati ako ne obeća da će svom detetu biti potpuno posvećen.

 

5 GODINA OD SMRTI ČUVENOG MUZIČARA: Zaveo Madonu i Kim Besindžer, život mu obeležila jedna tragedija! (FOTO)

Džon Lenon
foto: Profimedia

Od prvog dana Šonovg života bio sam mu predan bez trunke rezerve. Svaki dan sam ga fotografisao, crtao mu i pevao, i on je moja najveća životna ljubav. Šon je dete ljubavi, dok mi se prvi sin jednostavno dogodio i zato sam ga i zapostavio, ali to ne znači da ga ne volim", objasnio je jednom prilikom slavni muzičar.

 

Lenon odlučuje da se u potpunosti posveti porodici i odustane od muzike.

Ipak, Lenon nije imao puno vremena da uživa u svom porodičnom životu jer je ubijen 8. decembra 1980. godine u Njujorku pred ulazom u zgradu u kojoj je živeo. Ubio ga je njegov obožavalac Mark Čepman kome se samo nekoliko časova ranije pevač potpisao na svoj novi album Double Fantasy. Ovaj verni poštovalac njegovog dela ispalio je četiri metka u muzičareva leđa, a iako je hitna pomoć stigla za nekoliko minuta, doktori su u obližnjoj bolnici Roosvelt samo mogli da konstatuju smrt.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...