megan markl nije jedina

ZBOG BOJE NJENE KOŽE NIJE POZVAO MAJKU NA VENČANJE: Ovako su prošle slavne ličnosti koje su izabrale "kraljevski" život!

Ljubav je nepredvidiva, što nekada dovede do braka između poznatih ličnosti i onih koji pripadaju plemićkim porodicama.

Vip priča
Autor:
ZBOG BOJE NJENE KOŽE NIJE POZVAO MAJKU NA VENČANJE: Ovako su prošle slavne ličnosti koje su izabrale "kraljevski" život!
Foto: Profimedia

Ipak, ne žive svi kao u bajkama – srećno do kraja života, što ćete i sami saznati iz teksta koji sledi.

Grejs Keli

Brak holivudske glumice i princa Renijea III predstavlja prvu supružničku vezu između poznate ličnosti i plemića. Njih dvoje sreli su se na filmskom festivalu u Kanu 1955. godine, a princ je zaprosio Kelijevu samo tri dana nakon što su se upoznali. Tako je Grejs postala princeza od Monaka, i sa svojih 26 godina napustila glumačku karijeru.

Šarlin Vitstok

Nekadašnja plivačica koja je učestvovala na Letnjim olimpijskim igrama, 2011. godine udala se za Alberta II, princa od Monaka. Interesantno je da su njegovi roditelji bili Grejs Keli i Renije III. Venčanje Šarlin i Alberta trajalo je tri dana, a na njemu je nastupio i legendarni rok sastav The Eagles.

Rita Hejvort

Treći muž holivudske dive bio je princ Ali Kan. On je sin sultana Muhameda Šaha, a kada se Rita 1949. udala za Alija postala je indijsko-pakistanska princeza. Iako su u braku dobili devojčicu po imenu Jasmin, razveli su se zbog navodnog prinčevog neverstva. Rita se nakon toga udavala još dva puta.

Džejmi Li Kertis

Mnogi ljubitelji dotične glumice ne znaju da je ona od 1984. godine udata za Kristofera Gesta, pripadnika britanske kraljevske porodice. Kada je njegov otac preminuo, Kristofer je dobio titulu barona Hejden-Gesta, te je tako Džejmi postala lejdi Hejden-Gest. Pošto imaju dvoje usvojene dece, ona neće moći da naslede porodičnu titulu.

Olivija Vajld

Sa svojih devetnaest godina glumica se udala za Taa Ruspolija, pripadnika italijanske plemićke porodice. Rastali su se 2011. godine, a Olivija je prokomentarisala da se osećala kao princeza kada je boravila u ekstravagantnom zamku u Italiji, čiji su veleposednici bili Taovi roditelji.

Džesika Čestejn

Talentovana glumica svog idealnog supružnika našla je u Đan Luki Pasi de Preposulu. On pripada staroj italijanskoj plemićkoj lozi, koja aristokratske korene „vuče” vekovima unazad. Ali, pošto su ponegde aristokrate kao takve nestale četrdesetih godina prošlog veka, Džesika nema nikakvu titulu.

Za Za Gabor

Glumica se udavala neverovatnih devet puta, a njen poslednji supružnik, princ Frederik fon Anhalt, bio je usvojen od strane princeze Marie-Auguste. Frederik se oženio Zazom kada je ona imala 69, a on 36 godina. U braku su ostali sve do njene smrti, koja je nastupila 2016. godine.

Dajana fon Firstenberg

Modna kreatorka nekada je bila udata za princa Egona fon Firstenberga, koji vodi poreklo iz visoke nemačke aristokratije. Par se venčao 1969. godine, mada se Egonov otac bunio, jer je Dajana imala jevrejsko poreklo. Razveli su se 1983, i iz braka imaju dvoje dece.

Ema Mekviston

Bivša glumica i profesionalna kuvarica, 2013. godine udala se za Siolina Tina, vikonta od Vejmuta. Zbog nigerijskog porekla, Ema je postala prva dama tamne puti koja je ušla u britansku kraljevsku porodicu. I ona se, poput Megan Markl, susrela sa rasizmom. Zbog toga je Siolin zabranio svojoj majci da prisustvuje venčanju.

Kasper Van Din

Glumac je svoju suprugu Katarinu Oksenberg upoznao na snimanju filma The Collectors. Katarina je ćerka Jelisavete Karađorđević, što je dovelo do toga da glumac postane deo kraljevske porodice nekadašnje Jugoslavije. I Katarina se takođe bavila glumom, a najpoznatiju ulogu ostvarila je u seriji Dynasty.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs