priča koja TERA SUZE NA OČI

45 GODINA BRAKA I LJUBAV JAČA OD BOLESTI: Žena pevača boluje od Alchajmerove bolesti, sve je zaboravila samo njega nije!

Vode bitku sa njenim zdravljem

Ljubav i zavođenje
15:13h Autor:
45 GODINA BRAKA I LJUBAV JAČA OD BOLESTI: Žena pevača boluje od Alchajmerove bolesti, sve je zaboravila samo njega nije!
Foto: Profimedia

Britanski muzičar Džon Lajdon (65) je 45 godina u braku sa 14 godina starijom suprugom Norom Forster. Par se venčao 1979. godine, a par prolazi kroz težak period od 2018. kada je Nosi dijagnostifokovana Alchajmerova bolest.

Pevač i tekstopisac legendarne pank grupe "Seks pistols" od tada je neguje i ceni to što ga još nije zaboravila. Tek nedavno je prihvatio da je njeno zdravstveno stanje neizlečivo i da se nikada neće poboljšati, piše The Times.

Džon Lajdon i Nora Forster
foto: Profimedia

On je sada progovorio o teškoj temi iz svog privatnog života.

"Ajchajmer je opak, iscrpljujući, lagani proces, ali kroz to prolazimo zajedno. Mene nije zaboravila. Zaboravila je sve osim mene", ispričao je muzičar.

"Znam da će to prerasti u nešto jako, jako strašno, ali suočavamo se s tim dostojanstveno. Mislim, bilo bi lako pobeći i reći: 'To nije moja odgovornost, stvari nisu iste kao nekad.' No to je s*anje", rekao je pevač.

Kakao kaže, zavetovao se supruzi da će biti zajedno do kraja života i još stoji iza tih reči, ističući da je ponosan što čini najbolje što može za nju.

Muzičar je objasnio da se on i Nora obožavaju i vole i nakon 45 godina braka.

Srećan je što ima novca da se pravilno brine o njoj, pogotovo jer je njena bolest jako uznapredovala.

Džon Lajdon, Džon Lajdon i Nora Forster
foto: Profimedia

Nora je nenamerno uzrokovala požare u jednoj od njihovih kuća, a nakon slučajnih zapaljenja Lajdon je zamenio plinske šporete sa električnim, te on sada kuva.

Smatra da je još uvek dosta nepoznato o stadijumima te bolesti.

Džon je ispričao i da njegova supruga svuda nosi ružičastog medvedića za utehu i da se lako zbuni ako je na novom mestu, a često zajedno gledaju komedije.

Priznao je i da je nekad jako tužan zbog cele situacije i da mu njena bolest teško pada, ali je naučio da se nosi se s tim.

Par nema decu, ali Lajdon je bio očuh Norinoj ćerki Ariani, koja je preminula pre 11 godina od raka dojke u 48. godini. On je uveren da je njegova žena još tada pokazivala prve znakove Alchajmera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs