Koliko puta vam se desilo da ste kupili komad sira, neretko i skupog, da biste nakon nekog vremena shvatili da je nejestiv jer mu se nahvatala buđ?

Naravno, to ne važi za buđave sireve koji su sjajni baš takvi kako im ime kaže – buđavi.

shutterstock-343034981.jpg
Foto: Shutterstock

Sledeći put kad kupite parče sira, obratite pažnju na njegovo skladištenje i primenite genijalni recept Marte Stjuart.

Dakle, papirni ubrus dobro natopite belim (alkoholnim) vinskim sirćetom, ocedite višak i njime utapkajte sirće po svom siru.

Nemojte da brinete, sir neće poprimiti aromu sirćeta. Potom ga uvijte u natopljen ubrus i ubacite u kesu sa zip-zatvaračem ili u plastičnu kutiju s poklopcem.

Savet plus je da sir ne sečete nakon kupovine jer će da oksidira, već ga čuvate u komadu i sečete neposredno pre konzumacije.

Stil/Srbija Danas

Bonus video:

Error in getting video.

01:49
POZNATI KUVAJU U EMISIJI "MAJKE I SNAJKE" Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje Izvor: Kurri televizija

Ovaj način je idalan za čuvanje sireva, tako da vam se ne ubuđaju toliko brzo.